Dr Suzana PAVLOVIĆ

Naučni saradnik

Rukovodilac naučno-istraživačkog rada

 

Rođena je 1978. u Smederevskoj Palanci.

Studije na Biološkom fakultetu, smer Molekularna biologija i fiziologija, Univerziteta u Beogradu završila je 2006. godine. Doktorske studije na istom fakultetu završila je 2015. godine odbranom disertacije Efekat ekspresije gena za proteinkinazu 1 duvana (NPK1) kod transformisanih biljaka karfiola (Brassica oleracea L. var. botrytis) na razvoj tolerancije prema povišenim koncentracijama NaCl in vitro.

Od 2008. zaposlena je u Institutu u Odeljenju za genetiku i oplemenjivanje povrća na selekciji biljaka iz familije Brassicaceae, u okviru biotehnološke laboratorije (kultura biljnih tkiva in vitro i molekularne analize).

Objavila više od 50 naučnih radova kako u naučnim časopisima tako i na skupovima u zemlji i inostranstvu. Učestvovala je na 5 nacionalnih skupova i 6 međunarodna skupa. Član je Društva selekcionera i semenara Srbije, kao i Društva fiziologa Srbije. Nacionalni koordinator je za biljne genetičke resurse iz familije Brassicaceae.

Uža oblast istraživanja: Brassicaceae, selekcija konvencionalnim metodama, in vitro kultura biljnih tkiva, regeneracija putem organogeneze i somatske embriogeneze, primena molekularnih markera u procesu oplemenjivanja (RAPD, SSR), selekcija na tolerantnost na stres. 

Objavljeni radovi

 [profiler]
Memory usage: real: 16777216, emalloc: 16535504
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem